17.9 C
Brussels
26 juni 2019
SUPERIOR8
Image default

“Van Gils & gasten” op één stopt definitief in mei: “Wel eerst nog even een goede eindsprint rijden”

Op donderdag 9 mei komt een “tijdperk” ten einde: die dag zendt Eén de allerlaatste aflevering van “Van Gils & gasten” uit, het praatprogramma vernoemd naar presentator Lieven Van Gils. Dat maakt hij in de uitzending van vanavond zelf bekend.

“Niet dat ik er genoeg van heb, want een programma als “Van Gils & gasten” mogen presenteren, is en blijft een geschenk”, zegt Van Gils. “Ik rijd nog elke dag met plezier naar mijn werk. Maar de kijker heeft na vier seizoenen wel recht op iets anders. En voor mezelf is het ook tijd om nog eens van een wipplank te springen. Tien jaar Studio Brussel, tien jaar sportjournalist, tien jaar talkshows: ik kijk nu al uit naar het vervolg. Wel eerst nog even een goede eindsprint rijden. Daar ga ik van genieten.”

“Vier jaar lang zullen Lieven en zijn redactie zich gesmeten hebben”, zegt netmanager Olivier Goris van Eén. “Ik wil de ploeg graag bedanken om er elke avond te staan en de avond van Eén mooi af te ronden. Lieven is de laatste jaren een van dé kopmannen van één die er elke avond in slaagt de juiste toon aan tafel te vinden.”

“Van Gils & gasten” is sinds september 2015 te zien op Eén. Het programma heeft stabiele kijkcijfers, een aflevering haalt gemiddeld 380.000 kijkers. “Van Gils & gasten” is dit laatste seizoen sterk gestart, het programma heeft de afgelopen 2 weken gemiddeld 490.000 kijkers per aflevering; een resultaat vergelijkbaar met vorig seizoen.

Bekijk de persoonlijke mededeling van Lieven Van Gils hier.

Reageer met jouw mening of opinie en start het gesprek met onze andere lezers

Je zal dit zeker ook leuk vinden

Share via
1 Share