in

Snorkelmasker van Decathlon van 24 euro werkt in Italië als beademingsmasker

Ruim 500 patiënten in een Italiaans ziekenhuis hebben een masker op dat je kent van vakanties en zwempartijtjes. Het is het snorkelmasker van Decathlon kan je bij ons ook gewoon kopen via de webshop.

Duikbril Easymask van Decathlon beslaat je hele gezicht en laat je zo vrij ademen door mond én neus. Dat maakt het masker geschikt als alternatief voor de beademing in het ziekenhuis. In plaats van een snorkel bovenop zit het masker nu aangesloten op zuurstof. Ziekenhuizen in Italië zoeken naar dit soort oplossingen door de grote druk op de gezondheidszorg in het land.

Het idee op de duikbril te gebruiken kwam van dokter Renato Favero. De uitvoering van de hack is gedaan door Massimo Temporelli, het Fablab in Milaan en Isinnova. Die laatste zijn dezelfde mensen als van het 3D-printen van het ontbrekende ventiel voor beademingsapparatuur. Het bedrijf heeft ondertussen wel al een patent genomen op de tussenstukjes die speciaal ontwikkeld zijn.

Decathlon heeft nu duizend ‘easybreaths’ beschikbaar gesteld zodat een pak mensen geholpen kunnen worden met deze nieuwe oplossing.

Ook in België is het masker te koop in de webshop.

Report

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

What do you think?

Metejoor raakt de gevoelige snaar tijdens dit corona-tijdperk: Laat het voor de liefde zijn

Ben jij een echte filmkenner?