in

Slaat de verveling toe? Via deze app kan je anderen die ook in quarantaine zitten leren kennen… en het kost niets

Heel veel mensen zitten ook alleen thuis en hebben niet het gezelschap zoals familie of de luxe van een geliefde. En dan kunnen het echt wel lange dagen zijn. Daarom zijn er nu mensen die snel een oplossing hebben bedacht. Perfect dus als je niet akkoord gaat met de SD kwaliteit van Netflix of echt alles al hebt gezien. De gloednieuwe app QuarantineChat zorgt er ook voor dat social distancing in acht wordt genomen. Geen enkele reden dus om fysiek bij iemand aan te schuiven.

Er is een super eenvoudig concept: je geeft je telefoonnummer door via de website van QuarantineChat, moet hun app downloaden en wordt daarna doorverbonden met andere mensen die alleen in hun appartement of huis zitten van over de hele wereld die net zoals jij in quarantaine vertoeven en geen andere mensen mogen zien. Je zal dus te pas en te onpas opgeschrikt worden door een telefoontje van iemand die je niet kent. Aan jou om te beslissen of je de telefoon ook effectief opneemt. Het is niet zo dat de persoon aan de andere kant van de lijn jouw nummer te zien krijgt, dus over stalkgedrag hoef je je geen zorgen te maken.

Geen telefoonrekening maar bellen via audio

Het idee komt van de artiesten Max Hawkins en Danielle Baskin. Zij zochten naar een creatieve manier om eenzame mensen toch met elkaar te kunnen verbinden. Om de privacy van de gebruikers te garanderen, maakten ze de app Dialup Audio. De app belt naar je gsm volgens een geautomatiseerd schema en koppelt je zo met iemand anders. Het is dan de bedoeling dat jullie elkaar een hart onder de riem steken of gewoon een babbeltje slaan. Neem je toch niet op? Dan wordt de persoon aan de andere kant van de lijn gewoon met iemand anders doorverbonden.

‘We hopen dat ons project voor magie kan zorgen in deze nieuwe realiteit waarin duizenden mensen de komende maanden alleen zullen vastzitten’, vertelt Baskin in Artnet News. ‘De willekeurige spontane connecties komt de geestelijke gezondheid van mensen ten goede én het is nog leuk ook’, aldus de oprichter van de app. Hawkins en Baskin wilden hun tool zo aangenaam mogelijk maken en zochten daarom naar een aantal toffe ideetjes om de gebruikers te plezieren, waaronder plezante wachttonen en een aangename interface.

Je telefoonnummer opgeven doe je via de website QuarantineChat. De app Dialup Audio kan je donwloaden voor iOS en Android.

Bron: Flair.be

Report

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

What do you think?

Het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ gaat deze maand vroeger dan voorzien van start

Corona: Ook YouTube-beeldkwaliteit gaat omlaag