in

Russische LGBT-activiste dood na oproep op zieke ‘Kill the gays’-website in Rusland

Wie zegt dat men in Rusland geen probleem heeft met verdraagzaamheid moet dringend de feiten nog even herbekijken. Afgelopen weekend is Yelena Grigoryeva dood teruggevonden. De vrouw was een voorvechter voor LGBT-rechten in Rusland. Maar dat moest ze dus met haar leven bekopen.

Maar dit verhaal is ziekelijk.

Er bestaat in Rusland namelijk een website die z’n inspiratie haalde bij de horrorfilm ‘SAW’. De website noemt zichtzelf een ‘gay hunting’ game. Hierbij is alles toegestaan met uitzondering van het vermoorden van de gays. Je kan dus ‘leuke spelletjes’ met ze spelen.

Ze gaan op zoek naar gays en vervolgens wordt een pak persoonlijke informatie van de slachtoffers op de site uitgewisseld. De informatie wordt publiek voor iedereen. Je kan de database doorbladeren voor een kleine bijdrage van 3 dollar.

Een schermafbeelding van de betreffende website

Sta je zelf in de database en vrees je voor je leven? Dan kan je je naam laten verwijderen. Dat kost je 23 dollar (1500 roebel) en je naam wordt weggehaald. Op die manier kan je van de site dus ‘bescherming’ kopen zodat je niet steeds ongerust moet zijn.

Na de moord heeft de website nog eens duidelijk gemaakt dat het enkele gaat om een game en dat het dodelijk aanvallen van de slachtoffers dus niet is toegestaan.

Of hoe ziek kan je zijn?

Report

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

What do you think?

Bedrijven krijgen gratis mini-campagne van reclamebureau in ruil voor LGBTQ-gift!

Disney’s ‘The Circle of Life’ zoals je dat nooit eerder hoorde