17 juli 2019
SUPERIOR8
Image default

Recensie: Onze man keek naar Studio Tarara (VTM) ★★★★☆

★★★★☆

Met veel poeha werde de reeks al aangekondigd. Het moet en zou een succes worden. Een ongeziene mediacampagne, VHS cassettes met de eerste aflevering werden het land in gestuurd. Zelfs de cast ging de serie thuis persoonlijk de bij de kijker thuis gaan afleveren. Of ze keken samen met een zwan worstje op de bank.

 

En vanavond was het dan zover. De eerste twee afleveringen van Studio Tarara. Want VTM is slim geweest en plakte meteen de eerste twee afleveringen aan elkaar. Natuurlijk, want eentje is geentje. Dat was meteen duidelijk.

Wij vonden de serie niet alleen leuk en entertainend. Dat zou een onderschatting zijn. We durven gerust te zeggen dat dit bij het beste hoort wat we de laatste jaren op de Vlaamse televisie hebben gezien.

Helaas was digitaal Vlaanderen het daar blijkbaar niet zo unaniem mee eens. Er was namelijk redelijk wat commentaar te lezen op de sociale media. Vooral van mensen die de eerste twee afleveringen helemaal niet hebben uitgekeken of het zelfs de eerste tien minuten niet hebben vol gehouden.

Wij geven die mensen ongelijk!

Ja, de campagne had misschien beter gekund. Want de verwachtingen waren misschien wat verkeerd geschapen. Je kreeg geen drama serie. Je kreeg geen sketch programma. Je kreeg de twee wel vakkundig door elkaar geweven. Het ene moment bulder je het uit van het lachen. Op het ander moment ben je ineens in een duister kamertje van de kleding terecht gekomen waar duidelijk wordt gemaakt wat #MeToo nu eigenlijk wil aankaarten. En dat komt rauw binnen.

De acteurs doen het voortreffelijk. De verhaallijnen zijn complex en geladen én … wij willen meer. Volgende week stemmen we opnieuw af voor Studio Tarara aflevering drie. En mocht het kunnen, dan gingen we nu alvast binchen. Helaas zijn de afleveringen niet in preview te bekijken.

Oja, we weten echt niet wie dood ging op het einde. Dat is voor ons alvast de reden om volgende week in de agenda te noteren.

 

Reageer met jouw mening of opinie en start het gesprek met onze andere lezers

Je zal dit zeker ook leuk vinden

Share via
0 Shares