17.9 C
Brussels
26 juni 2019
SUPERIOR8
Image default

Recensie: Onze man keek naar de Amerikaanse hype: Manifest ★★★★☆

In de Verenigde Staten is heel wat te doen rond een nieuwe serie. Op de zender NBC kon je de voorbije weken kijken naar de serie ‘Manifest. De naam doet het al vermoeden: het gaat over een vliegtuig en de passagiers aan boord. Voor we je meer vertellen moet je zeker even de trailer zien.

Iedereen die deze serie keek blijft een beetje met een Lost gevoel zitten. Je weet wel, die televisiehype van een tijdje geleden. Wij vonden het best wel verfrissend, want het is eindelijk nog eens zo’n serie waarin je helemaal wordt meegezogen. Of er een tweede seizoen komt is nog niet helemaal duidelijk. Het eerste seizoen werd al verlengd, want eigenlijk gingen er minder afleveringen gemaakt worden.

Wanneer een vliegtuig wat turbulentie voelt blijkt ineens dat het toestel voor een soort wormhole is gevlogen. Want wanneer de controletoren de oproep krijgt om te landen blijkt het vliegtuig vijf jaar terug van de radar te zijn verdwenen. Meer nog: iedereen werd geacht dood te zien.

De passagiers komen dus terecht in een situatie waarin iedereen is verdergegaan met zijn of haar leven, maar bij ben lijkt het slechts een paar uur geleden.

Op een één of andere manier blijken alle overlevenden iets met elkaar te maken te hebben en blijven ze ook na hun terugkeer ‘boodschappen’ te ontvangen. Dat zorgt in elk geval voor spannende situaties en een paar kippenvel momenten.

Veel kunnen we niet zeggen zonder teveel te spoilen. We kunnen wel zeggen dat dit een aanrader van formaat hebt om te binchen. Het enige wat wij soms iets minder leuk vonden was het af en toe vervallen in makkelijke suggestieve effectjes die we eerder ook al in Lost hadden gezien. Gelukkig zijn die momentjes dan ook beperkt en zit je vaak op het puntje van je stoel. Een dikke shout out ook aan de goeie acteurs die je in deze serie aan het werk ziet.

 

De reeks is nog niet opgepikt door een Vlaamse zender, dus we kunnen je nog geen afspraak geven bij VTM, VIER of één. Je kan de serie voorlopig enkel volgen op Amerikaanse streaming platformen. Dus nog even geduld is de boodschap.

Reageer met jouw mening of opinie en start het gesprek met onze andere lezers

Je zal dit zeker ook leuk vinden

Share via
4 Shares