8.6 C
Brussels
23 mei 2019
SUPERIOR8

Recensie: Onze man keek naar: Trafiek Axel ★★★★☆

★★★★☆

Axel Daeseleire zakte af naar Noord-India en verdiepte zich in de schuwe onderwereld van de kinderhandel. Hij doet zich voor als een wanhopige man met een kinderwens. De kinderhandelaar aarzelt niet en neemt Axel meteen mee op hem zijn aanbod te tonen. Dat was het uitgangspunt van de eerste aflevering van Trafiek Axel. Hij moest en zou een kind kopen.

 

En dat is ook gelukt. We zien op het einde van de – meestal verborgen camera beelden – hoe er een afspraak wordt gemaakt om effectief over te gaan tot de aankoop van een jong meisje. Een meisje die Axel mee kon gaan kiezen in een afgelegen huisje vol kinderen. Het echte koopwaar.

Het programma is goed gemaakt en je hebt zin om meer te weten. Het zet je op het puntje van je stoel en je wil weten hoe dat nu verder gaat. En daar blijf je dan op je honger zitten. Het is niet een programma wat goedkoop wil scoren en het legt echt bloot hoe makkelijk het is met 10.000 euro een kind te gaan halen.

 
De vraag blijft dan wel hoe je dat kind mee kan nemen naar België, want daarop wordt niet verder ingegaan. We hopen dat onze maatschappij zich toch nog altijd een paar vragen gaat stellen wanneer iemand op reis gaat naar die landen en terugkomt met een kleine aan de hand.

 
Op een bepaald moment staat Axel voor een zwangere vrouw haar buik te betasten. Hij laat de dame zelfs urine afgeven voor een zwangerschapstest. Om te checken of de vrouw echt we zwanger is. Dat terwijl ‘de handelaars’ er gewoon op staan te kijken. Hier is het allemaal nog wat goedkoper. Als je een kind koopt wat nog niet geboren is kom je er vanaf met een paar honderd euro tijdens de zwangerschap en dan mag je de aankoop voltooien met 2500 euro. En het kind is van jou.

 

 
Het programma is fijne televisie want het geeft je een nieuwe inkijk. Zo ver zijn de anderen nooit gegaan om een en ander bloot te leggen. Alleen wordt een afspraak gemaakt om een kind te kopen. En daar stopt het dan. In de perfecte wereld zou dit kind ook effectief uit het netwerk zijn gehaald. Dan pas zouden we een opgelucht gevoel hebben gehad.

 
Nu blijven we een beetje met een grote vraag zitten: hoe is het nu met dat meisje? Blijkbaar bieden zakenmensen soms het dubbele van het budhet waarmee Axel op pad ging.

 
Dan kan je ook de andere vraag stellen: wat doen die zakenmensen met een meisje van pakweg 6 jaar na aankoop. Wat als ze echt perverse bedoelingen hebben. Je mag er niet aan denken. Je kan alleen maar hopen dat het niet het geval is… maar daarvoor is deze wereld niet mooi genoeg waarschijnlijk.

 
Volgende week gaat Axel op jacht in de tropen. Exotische dieren schieten … omdat het kan en omdat je dat nog steeds kan betalen. Wij zijn in elk geval opnieuw van de partij, want dit programma smaakt echt naar meer. Mooi werk, Axel.

Reageer met jouw mening of opinie en start het gesprek met onze andere lezers

Je zal dit zeker ook leuk vinden

Share via
1 Share