8.6 C
Brussels
23 mei 2019
SUPERIOR8

Recensie: Onze man ging naar ‘Neverland, the adventures of Peter Pan’ ★★☆☆☆

Onze man kijkt niet alleen televisieprogramma’s. Af en toe komt die ook eens buiten. En vanavond was dat richting de Stadsschouwburg in Antwerpen voor de voorstelling van Neverland. Of Peter Pan versie 2.0… alleen kan je dat niet zeggen qua uitvoering.

Het verhaal van Peter Pan kent iedereen. En de fantastische soundtrack van een paar jaar geleden met Sylvie is bij de meesten ook wel blijven hangen. En nu enkele jaren na datum haalt Music Hall deze musical terug van onder het stof. Alleen lijkt het soms een beetje op snel en goedkoop willen scoren. Verwacht geen high end musical boordevol visuele effecten, een schitterend en oogverblindend lichtplan of een orkestbak met 20 muzikanten.

Het is een leuke musical waar je naartoe gaat om je verstand op nul te zetten en te genieten van een fijne uitstap met het gezin. En als volwassene moet je hierbij ook niet meer verwachten dan dat. Dus misschien moet je als volwassene deze show ook gewoon met kinderogen bekijken en vergeet even die irritante kabels die steeds door de lucht vliegen (en waar ook geen moeite wordt gedaan om die te verstoppen). Ja, als er irritatie is, dan hebben we het erover he. Want die schaduwen zijn ook redelijk storend in de projectie op de schermen.

En over die projecties gesproken. Verwacht ook daar geen Disney magie. Je wil een bos: je krijgt een bos. Maar wees niet te veeleisend. Het moet waarschijnlijk vooral suggestief zijn.

De ‘Neverland, the adventures of Peter Pan’ commercial op basis beelden van de vorige Peter Pan voorstelling

In de voorstelling die wij hebben gezien speelde Stephania Casneuf de rol van Wendy. En laat ons meteen duidelijk zijn: zij zorgde ervoor dat we al de rest even konden vergeten. Wat een goeie zangeres … tijd dat ook de andere regisseurs dit meisje dringend eens gaan ontdekken. Misschien zelfs een knipoog naar de televiecollega’s.

En ga je met de kids: hou er rekening mee dat een groot stuk van het verhaal wordt verteld aan de hand van songteksten van bekende nummers. Eigenlijk altijd in het Engels. Dus misschien kan daar wat duiding nodig zijn. Dat hebben we toch opgemerkt bij de jonge ouders om ons heen.

Conclusie: kijk, als je kaarten koopt van 69 euro mag je best ontevreden zijn. Dat is het echt niet waard. Laat het gewoon fijn familie entertainment zijn en het kan best in de plaats van een avondje bioscoop. Ga je met meer verwachtingen dan dat? Steek dan gewoon een DVD in en neem een fris drankje. Dan heb je minstens een even fijne avond.

Reageer met jouw mening of opinie en start het gesprek met onze andere lezers

Je zal dit zeker ook leuk vinden

Share via
3 Shares