8.6 C
Brussels
23 mei 2019
SUPERIOR8
Image default

De vijf beste Gay Prides ter wereld die je moet meegemaakt hebben

Het Britse magazine Attitude zorgde voor een lijstje met de beste Gay Prides ter wereld. De parades en feestjes die je MOET hebben meegemaakt.

In het februai magazine gaan ze er nog verder op in, maar wij publiceren graag even dit overzichtje:

BRIGHTON PRIDE (2-4 Augustus)

De Brighton Pride is zeker en vast de beste Gay Pride van Engeland. Je hebt niet alleen een fantastische en kleurrijke parade maar ook heel wat bekende namen maken er hun opwachting op de vele podia: Sister Sledge, Carly Rae Jepsen, Pet Shop Boys, Years & Years, Boy George ..

 

Vorig jaar konden ze zelfs aankondigen dat Britney Spears er de headliner was. De gay community werd wild en prijzen rezen door het dak.

Op dit moment is de headliner voor de volgende pride nog niet aangekondigd, maar ongetwijfeld wordt dit weer een zeer grote naam. Iedereen houdt dan ook de adem in. Voor het Festival, de Village Party en het LoveBN1 moet je echt kaartjes op voorhand bestellen, anders geraak je er niet in.

brighton-pride.org

REYKJAVIK PRIDE (8-17 Augustus)

In augustus is het nooit eerder zo warm geweest in Ijsland. In de hoofdstad wordt in 2019 de 20ste Gay Pride gevierd. In 1999 waren er nog 1.500 mensen op de afspraak, vandaag zijn dat er meer dan 100.000.

In August Iceland’s capital, Reykjavik, will be celebrating the 20th anniversary of its Pride this year.

De Reykjavik Pride, fo Hinsegin Dagar, is een 10 daags event met zowel entertainende als educatieve events. Uiteindelijk is er dan het grote outdoor festival op 17 augustus waar iedereen alle remmen los gooit.

reykjavikpride.is

EUROPRIDE WENEN (1-16 juni)

Je moet er iets vroeger bij zijn in de hoofdstad van Oostenrijk. Want in Wenen is er de jaarlijkse EuroPride.
Je kent sommige initiatieven zeker die tijdens dit festival werden gelanceerd. Bijvoorbeeld de verkeerslichten waarop de LGBT koppels stonden afgebeeld. Er is heel wat te vieren dit jaar, want vanaf nu mogen koppels van hetzelfde geslacht er ook trouwen.

Men verwacht daar meer dan een miljoen bezoekers tijdens de celebration. Er zal ook voor het eerst een echt Pride terrein worden aangelegd zodat iedereen maximaak kan genieten van de feestelijkheden.

Grappig is dat iedereen er echt meedoet met de Pride. Het is niet zomaar een optocht meer. Je hebt er onder andere een EuroPride run, een Pride beach, een Pride Day in de lokale zoo, guided tours door Wenens museums,  speciale Pride filmvoorstellingen in de bioscoop en een speciale EuroPride zwembad dag.

europride2019.at

SYDNEY GAY AND LESBIAN MARDI GRAS (15 februari – 3 Maart)

Vorig jaar werd de 40ste verjaardag gevierd van een feest wat origineel begon als een protestmars. Een waar gevecht tussen de actievoerders en de politie die toen zeer hardhandig optrad. Ondertussen is het een kleurrijk feest voor iedereen die zin heeft de straten te kleuren.

Oorspronkelijk begon het met 3.000 mensen op de straten van Sidney. Ondertussen zijn er dat meer dan 500.000. Daarnaast zijn er nog eens 12.000 cast members: mensen die echt optreden in de parades.

Hoewel dat niet meer nodig lijkt voor buitenstaanders is er in Australie nog redelijk wat werk met de aanvaarding van de LGBT community. Je kan er ook nog maar een jaartje trouwens als koppel van hetzelfde geslacht. Twee weken voor de echte parade beginnen de feesten en events in de stad. De parade zelf staat in de agenda op 2 maart. Het centrale thema van deze parade is uiteraard mooi weer en schaars geklede dansers.

mardigras.org.au

WORLDPRIDE NYC (1-30 juni) 

De New York City Pride is zowat de grootste ter wereld. Elk jaar worden records gebroken. In 2019 wordt het zelfs de moeder van alle Prides en krijgt het de naam ‘World Pride’ mee.

Het is ook de 50 jarige viering van de Stonewall riots die voor de aanvaarding van de gay community echt een mijlpaal waren. Dat is ondertussen als sinds 1969 geleden.

Deze verjaardag wordt echt groots aangepakt.

Heb je nog meer overtuiging nodig om naar NYC te gaan, ga dan even langs op 101 Things We Love About NYC aangeboden door nycgo.com.

DE EERVOLLE VERMELDING
DE ANTWERP PRIDE
(van 7 tot 11 augustus)

Laten we in de zomer onze eigen Antwerp Pride toch niet vergeten. Want misschien wordt er geen melding gemaakt van onze eigen Pride in het Attitude magazine. Er wordt keihard gewerkt door de organisatie om echt een prachtig feest neer te zetten waarbij de Stad Antwerpen in een mooi daglicht wordt geplaatst. Events voor iedereen: van concerten tot culturele events en maatschappelijke relavante afspraken.

Dit jaar zitten we al aan de 11de editie en ook dit feest wordt jaar na jaar groter en beter.

Wil je trouwens mee je schouders zetten onder dit event? Men is steeds op zoek naar vrijwilligers om een handje toe te steken.

www.antwerppride.eu

Reageer met jouw mening of opinie en start het gesprek met onze andere lezers

Je zal dit zeker ook leuk vinden

Share via
7 Shares