8.6 C
Brussels
23 mei 2019
SUPERIOR8
Image default

Cru – het nieuwe winkel concept van Colruyt – opende op Antwerpse Groenplaats

Het duurde even vooraleer er terug beweging was in het oude pand van Albert Heijn op de Antwerpse Groenplaats. Een hele tijd hing er een bord dat daar een nieuwe vestigiging van de Spar supermarktenketen zou openen. Maar de Colruyt groep besloot om zich toch te gaan onderscheiden. Je hebt op wandelafstand al een grote Carrefout (onder de groenplaats) en een Delhaize (in de Nationalestraat).

En dat lijkt geen slechte keuze, want we gingen al even kijken en waren zeer aangenaam verrast. Het deed ons zelfs wat denken aan de versafdeling van de Amerikaanse gezondheidsketen Whole Foods.

Je stapt als het ware een markt binnen. Verwacht geen lange rekken met ontbijtgranen en waspoeders. Want dan kom je van een kale reis terug. Je stapt echt een marktplaats binnen met kleine stalletjes en veel mensen die voor je in de weer zijn. Alles is netjes ingedeeld: bakkerij; kaashandel, beenhouwerij, …

De keten wil je echt het gevoel geven dat je door een marktplaats loopt. Van standje naar standje met proevertjes en heerlijke geuren van vers gebakken brood.

De kaas ligt netjes uitgesteld in de koelvakken en als je toch een andere hoeveelheid wenst, dan vraag je dat gewoon even aan de mensen die non stop in de weer zijn om de rayons aan te vullen.

Niet alleen kaas, maar ook eerlijke zuivel. De potjes staan klaar om te pakken en in je mandje te deponeren. Maar verwacht ook geen gezinsverpakkingen van Danone.

 

Het zijn allemaal producten van boerderijen en onbekende merken die het op een andere manier willen aanpakken.

Waar we nog het meest van onder de indruk zijn, zijn de uitgestalde groenten. Die liggen netjes uitgesteld als een kunstwerk, een mooi kleurenpalet. En ze worden mooi vers gehouden dankzij de waternevel machines die non stop hun werk doen.

Groenten en fruit liggen centraal. Verse appels of appelsap nodig, dan kan je dat hier ook snel meegrabbelen. Wij vonden sommige dingen wel redelijk prijzig. Dus hou dat wel een beetje in de gaten. Maar voor kwaliteit betaal je iets meer zeker?

Door een bloemengalerij sluit je je winkeltocht af om uiteindelijk bij de kassa’s te komen. Daar moet je alles zelf doen. Er staan wel mensen klaar om je te helpen, maar de kassa’s tonen je hoe je te werk moet gaan. Geen plastic te bespeuren hier. Je brengt je eigen zakje mee of kiest voor een duurzame oplossing.

Laat ons weten in de comments hoe jouw ervaring met dit nieuwe concept zijn …

De foto’s op een rij

Reageer met jouw mening of opinie en start het gesprek met onze andere lezers

Je zal dit zeker ook leuk vinden

Share via
0 Shares