17.9 C
Brussels
26 juni 2019
SUPERIOR8
Image default

Citytrippin’: dé vijf must-see bestemmingen in Londen

Londen is niet alleen een leuke stad, maar het is ook een toonaangevende en levende stad. Een plaats waar culturen met elkaar versmolten zijn, waar je kan genieten van bezienswaardigheden, restaurants, gratis musea, …

Wanneer je er eens een weekendje tussenuit wil is het ook vlakbij. Met de Eurostar sta je er zo, of je rijdt met de auto tot aan de stadsrand, laat daar je wagen achter en gaat met de watertaxi naar het centrum.

Sowieso zijn hier al enkele straffe tips:

 

En dit zijn onze 5 tips:die je zeker moet bezoeken:

1. Buckingham Palace

Wanneer je met de subway gaat, dan stap je uit aan Green Park. Een prachtig park waar je doorheen kan wandelen en je kan er ook nog eens genieten van de vele eekhoorns die massaal op de toeristen afkomen.  Het voederen is verboden, maar daar trekken de meeste mensen zich niets van aan.

Probeer wanneer je er bent zeker even de changing of the guards mee te pikken. Leuk om te zien, want de jongens zijn onverstoorbaar wanneer ze hun routine uitvoeren.

Er zijn niet alleen de mensen, maar ook het monumentale bouwwerk: het paleis zelf, vanbinnen en vanbuiten. Je kunt de kunstschatten van het paleis trouwens bezoeken. Kaartjes koop je hier.

2. Tower Bridge

Hij is groots en je kent hem als typisch beeld van de stad. Hij hoort bij de skyline van Londen. En daarom moet je ze bezoeken. Hiernaast ligt de Tower of London. Je ziet zo nog echt even een oud stukje Londen dat overgebleven is. De brug kun je trouwens beklimmen, daarvoor kun je online kaartjes kopen.

Zo krijg je bovendien access tot een tentoonstelling over de geschiedenis van de brug. Online kaartjes kopen is slim, anders verlies je echt veel tijd aan de balie of heb je zelfs de kans dat het die dag is uitverkocht. En dan geraak je er gewoon niet in.

3. Trafalgar Square

Een echte must-see in Londen. Je waant je een beetje in New York op Times Square. Het gebouw van de National Gallery is niets minder dan indrukwekkend, en doet je denken aan monumenten- en pilaarverzamelaarstad Washington DC in de VS. Neem er je tijd even voor, koop een koffie en kijk even naar de mensen.

4. Musical meepikken op West End

Dat moet je gewoon even doen. De Westend in Londen is een beetje het broadway van Londen. De bekendste musicals staan er op de planken met een topcast. The Lion King, Cats, … maar ook de kleinere musicals krijgen er een kans in de onbekendere theaters.

Pas wel een beetje op met de prijzen. Tickets zijn het goedkoopste  door óf naar de ticketbooth te gaan van het theater, óf door een oogje te houden op Timeout.com/London of Lovetheatre.com. Je zal er ook steeds een lijst vinden van de beschikbare kaartjes. Koop nooit zomaar kaartjes op straat. Het zou wel eens kunnen dat je een waardeloos ticket in je handen hebt voor je het weet.

5. Convent Garden

Wil je echt de Britse charme ontdekken? Dan moet je langsgaan op Convent Garden. Het is een ouderwetse overdekte markt waar je ontzettend leuke winkeltjes kan terugvinden. Pas op, het is er wel ontzettend duur.

Kijk een beetje rond en stap een restaurantje binnen. Het is de locatie in Londen waar je echt verrast kan worden door leuke charmante eettentjes. Geniet daarnaast ook van de vele mensen die straatmuziek voor je maken. Ga je met je vriend of vriendin, dan is dit de meest romantische plaats om hand in hand door de straten te kuieren.

 

Reageer met jouw mening of opinie en start het gesprek met onze andere lezers

Je zal dit zeker ook leuk vinden

Share via
0 Shares